Dec 212009

Tea Tree är hämtad från bladen från Melaleuca alternifolia, som hör hemma i nordöstra kusten av New South Wales, Australien. Oljan har gynnsamma medicinska egenskaper (inklusive antiseptisk och svampdödande, antibakteriell effekt), och är också tros ha gynnsamma kosmetiska egenskaper. Tea tree olja används vanligen utspädd, eftersom reaktioner är vanliga med ren tea tree olja, och det kan orsaka irritation i utspädning också.




